top of page

Fitboost Coaching

Mental and health coach
Set your mind to it and make it happen!

45_edited.jpg
221113_COMM_EllenWattelé-147.jpg

Ontdek wie ik ben

Hoi! Ik ben Ellen!

Een maatschappelijk werkster van opleiding die enkele jaren geleden besloten heeft om zich te hervormen tot personal trainer. 


Na 16 jaar in de hulpverlening te werken, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Omdat ik altijd wel een hulpverlener zal blijven, wil ik het mentaal stukje niet vergeten in mijn coaching. Sporten is meer dan enkel wat oefeningen doen. Het maakt je hoofd leeg en werkt zelf therapeutisch. Het is bewezen dat drie keer per week bewegen goed is voor je fysieke en voor je mentale gezondheid. 

Ik wil samen met jou aan de slag gaan en obstakels overwinnen. We willen ons allemaal goed voelen en ik zal je daarbij helpen. 

Dansen_rebeccafertinel_-193.jpg

Wat kan je verwachten

Natuurlijk gaan we samen sporten. Je krijgt bij mij echter meer dan dat.

Mindset is een heel belangrijk gegeven in ons dagelijks leven. We leven nog te vaak met negatieve gedachten of emoties die ons overspoelen en onze gedragingen bepalen. Via sport zal ik je uitdagen om je eigen grenzen te verleggen. Ik breng je op een rustige manier uit je comfortzone en laat je voelen dat je meer kan dan je denkt. 

Ik sta naast je en zorg ervoor dat je op een correcte manier de oefeningen uitvoert. Je leert controle krijgen over je eigen lichaam. Dit heeft dan uiteindelijk als voordeel dat je meer in connectie gaat staan met jezelf. 

221113_COMM_EllenWattelé-207.jpg

Wie kan bij mij terecht

  • Je bent gemotiveerd om gedurende minstens 12 weken met mij aan de slag te gaan

  • Je hebt 5u per week om te werken aan je doel

  • Je bent bereid om je dagelijkse gewoontes deels aan te passen 

  • Je bent bereid om extra te bewegen

  • Je bent bereid om nieuwe gewoontes aan te leren 

Zeg je ja op bovenstaande punten? Dan ben ik de persoon die jij zoekt! 

Wat kan je van een training verwachten

De eerste training is een screening waarbij ik op zoek ga naar compensaties die je lichaam maakt bij bepaalde bewegingen. De screening bestaat uit verschillende oefeningen die de mobiliteit en stabiliteit van je spieren en gewrichten zichtbaar maken. 

Wanneer bijvoorbeeld je schouders naar voor hangen (mogelijks door dagelijks computergebruik), of je een holle rug hebt (mogelijks door een gymnastisch verleden) dan heb je een compensatie.

Op basis van de screening maak ik je trainingsschema op. Het is belangrijk om rond die compensaties te werken zodat je houding en stabiliteit optimaal is alvorens ik je nog meer ga uitdagen.

Je leest het dus al: houding is voor mij heel belangrijk. Een goede houding en een goede technische uitvoering van de oefeningen zorgt voor minder kans op blessures. 

In de eerste 4 weken leren we elkaar beter kennen. Ik ondersteun je, waar nodig, in je voeding en ga samen op zoek naar manieren om je stress en slaap te verbeteren. Dit zijn aspecten in het leven die even belangrijk zijn om resultaat te behalen. 

De weken nadien zal ik je verder uitdagen en je grenzen verleggen terwijl ik steeds je houding en techniek in de gaten houd. 

221113_COMM_EllenWattelé-153.jpg

Mental coaching - Mindset is everything

Naast de trainingen zal ik je ook op andere vlakken uitdagen. De manier waarop je tegenover een oefening staat, zegt veel over jezelf. De manier waarop je naar de training komt, de manier waarop je jezelf blijft pushen om toch die ene oefening goed te doen,... Dit heeft met je mindset te maken. Je gedachten, je denkpatroon, de manier waarop je in het leven staat en omgaat met positieve en negatieve ervaringen. 


Als mental coach zal ik je helpen om op een andere manier in het leven te staan. Tegenslagen zijn een deel van het leven, de manier waarop je ermee omgaat is jouw keuze. Je gedachten bepalen een groot deel wat je voelt en hoe je reageert.


Wat als ik je zeg dat je die gedachten kan veranderen? Wat als ik je kan helpen naar een positieve mindset? 

221113_COMM_EllenWattelé-58.jpg
bottom of page